Aile Danışmanlığı (Tezli) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında açılan Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı, ruh sağlığı alanında en sık rastlanan ciddi sosyal ve psikolojik problemlere, aile tabanlı değerlendirme ve müdahalelerle yaklaşacak uzmanları, uluslararası etik standartlarında yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Yüksek lisans programının diğer bir amacı farklı alt kültürlerden gelen insanlara bireysel, ilişkisel ve sosyal problemlerde terapötik hizmet verecek yetkin Aile Danışmanları yetiştirmektir. Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans Programı, akademik ortamda yapılan araştırmalar ile ortaya çıkan çift ve evlilik terapi modellerini yetiştireceği aile danışmanları sayesinde özel sektör ve ruh sağlığı hizmetleri veren kamu kurumlarına taşımayı hedeflemektedir.


Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Mert Akcanbaş
Tarihçe
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans derecesi ve Aile danışmanı unvanı
Kabul Koşulları
Adayların programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.
Tezli program tercihinde programa kabul edilecek öğrenciler Eşit ağırlıklı ALES puanının %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %35’i alınarak yapılacak hesaplama sonucunda seçilecektir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin 2 yıllık ders programını tamamlayarak 120 AKTS krediye ulaşmaları ve minimum 2,5/4 genel akademik not ortalaması ile müfredattaki tüm dersleri tamamlamaları .
Mezun İstihdam Olanakları
Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi bölümlerinden birinde dört yıllık lisans mezunu olup Aile Danışmanlığı yüksek lisans programını tamamlayan kişiler, aile sağlığını koruma ve geliştirme adına kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında, aile sağlığı merkezleri ve üniversitelerde görev alabilir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı özel kurum ve kuruluşlarda, Özel Aile Danışma Merkezlerinde, Belediyelerin ilgili birimlerinde “Aile Danışmanı” olarak çalışabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme



https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1113